Over mij

Mijn naam is Annemarie Lubberding en ik werk als Enneagram coach. Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in de psyche van de mens. Als kind vroeg ik me vaak af hoe het kan dat mensen op dezelfde gebeurtenissen zo verschillend reageren. In het gezin waar ik opgroeide was dat verschil erg groot, waar ik emotioneel reageerde, was mijn ene zus juist rationeel en mijn andere zus liet bijna geen reactie zien. Elk mens reageert anders op een soortgelijke situatie en dat fascineert mij enorm. Naarmate ik ouder werd  ging ik mij hierin verdiepen.
Ontdekken van het enneagram
Via verschillende omwegen belandde ik bij het enneagram en de vele manieren om ermee aan het werk te gaan. Tijdens de Enneagram Integratiekunde opleiding aan het Enneagram College ging er een wereld voor mij open. Ik leerde de theorie over de persoonlijkheidstypes kennen en ging gericht aan de slag met verschillende methodieken waarmee ik mij al snel vertrouwd voelde. Ook ontdekte ik dat wij als mens bestaan uit energie en hoe je ermee kunt werken zodat je je direct fijner en lichter gaat voelen. Ik kreeg antwoord op vragen die ik had over mijn eigen gevoelige reacties op gedrag en gedachten.

Zorgen voor je energie

Het viel me op dat wij vaak wel goed zorgen voor ons lichaam en onze geest maar dat we niet goed weten hoe wij voor onze energie kunnen zorgen. En juist in deze combinatie ligt de kracht van het enneagram omdat het inzicht biedt in je gedrag en gedachten en het effect wat dat heeft op je energie. Omdat ik meer te weten wilde komen over hoe die energie werkt ben ik de vervolgopleiding Energetische Psychologie gaan doen. Dat bood nog meer mogelijkheden om met het enneagram en energie te werken.
Inspirerende wisselwerking van persoonlijkheidstypes binnen het gezin
Daarnaast kom ik in mijn praktijk regelmatig in gesprek met cliënten die tegen bepaalde uitdagingen aanlopen tijdens de opvoeding van hun kind(eren). Ik ontdekte dat ik het interessant vind om daar meer mee te kunnen helpen door uit te leggen welk persoonlijkheidstype het kind heeft en wat dat betekent voor wat betreft het gedrag. Daarom ben  ik de opleiding tot kindercoach gaan volgen. Hier leerde ik interpreteren welke wisselwerking de verschillende persoonlijkheidstypes van de gezinsleden met elkaar hebben en wat dit kan betekenen voor het gezin. Het inspireert mij om begrip tussen ouders en kinderen te creëren. Mijn werk als Enneagram coach geeft me veel voldoening en ik leer iedere dag.
Vrije tijd
Een bezig bijtje dus, ik houd enorm van de natuur en maak het liefst lange wandelingen met mijn hondje Sam. Ik  hou van gezelligheid zoals lekker koken en eten met vrienden. Ben een liefhebber van spannende psychologische thrillers en films. Ik drink graag een goed glas wijn en voer graag gesprekken die wat meer diepgang hebben.
Het is mijn wens en missie om zoveel mogelijk bewustwording te creëren en zelfontwikkeling te stimuleren door mijn kennis te delen.
Hartegroet,
Annemarie