Het enneagram

Het enneagram is een psychologisch model waarin 9 persoonlijkheidstypes zijn beschreven. Al deze persoonlijkheidstypes hebben hun eigen specifieke kenmerken. We maken allemaal gebruik van 1 of meer van deze persoonlijkheidstypes. Ongeveer een half jaar na je geboorte neem je het eerste persoonlijkheidstype aan maar in de loop van je leven kun je meerdere malen van type wisselen. Dit wisselen gebeurt niet bewust en niet zomaar. Er is meestal een gebeurtenis of (traumatische) ervaring voor nodig.

Toegankelijk maken van informatie uit het onderbewuste

Ons brein slaat heel veel informatie op maar lang niet alles kunnen we ons herinneren. Dat deel wat wij ons niet herinneren is er nog wel maar staat opgeslagen in ons onderbewuste. Dit is voor ons niet toegankelijk zonder hulp.

Als Enneagram Integratie Kunde (EIK) Coach ben ik gespecialiseerd in het toegankelijk maken van juist deze informatie die in het onderbewuste ligt opgeslagen. We doen dit door middel van verschillende technieken waaronder de spiertest. De spiertest wordt in de kinesiologie veel gebruikt om informatie toegankelijk te krijgen om bewustwording van patronen en gedrag te verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld uitzoeken waarom het niet lukt om te stoppen met roken of een andere verslaving niet de baas kunt worden. Of wat er ten grondslag ligt aan een burn-out. Ook kan ik je terugbrengen naar je basis persoonlijkheidstype zodat je weer vanuit je eigen kracht leeft en je je kan focussen op jouw missie in het leven.